Sådan oprettes VMware-skabeloner til ESXi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret en kilde virtuel maskine. Åbn VSphere-servicekonsollen, og vælg 'Ny', 'Virtual Machine ...' i rullemenuen 'Fil'. Giv denne kilde maskine et meningsfuldt navn, f.eks. 'Windows Template.' Den nye maskinguiden fører dig gennem processen med at vælge en målvært, gæsteoperativsystemet og den virtuelle diskstørrelse.Når du har oprettet maskinen, skal du konfigurere det ved at installere et operativsystem, konfigurere så få funktioner som du skal bruge til fremtidige implementeringer.

2.

Konverter kildemaskinen til en skabelon. Højreklik på navnet på kildemaskinen og vælg 'Skabelon', 'Konverter til skabelon.' Du vil kende den resulterende skabelon ved hjælp af ikonet, der ligner et ark papir snarere end VMWare-logoet, der bruges af virtuelle maskiner.

3.

Implementér skabelonen. Højreklik på skabelonen og vælg 'Deploy Virtual Machine fra denne skabelon ....' Giv den virtuelle maskine et unikt navn og en placering i VMWare-beholdningen. Vælg en passende vært, ressource pool og datalager for den nye server. Vælg et passende format til serveren, enten tyndt tilvejebragt eller tykt format. Guiden viser en mulighed for at tilpasse den virtuelle maskine, men du vil støde på færre problemer, hvis du tilpasser efter installationen af ​​maskinen. Klik på 'Udfør' for at fuldføre implementeringen og begynde at bruge den nye server.

Tips og advarsler

  • Brug oversigtsfanebladet til dine skabeloner for at opretholde noter om, hvordan skabelonen blev bygget. Dette gør det nemt at spore indholdet af skabeloner, som du bruger sjældent.
  • Opdater maler ofte med operativsystem-patches og de nyeste versioner af applikationssoftware og VMWare-værktøjerne.
  • Scan skabeloner regelmæssigt med anti-virus software for at forhindre dem i at blive en kilde til gentagne infektioner.
  • Et VMware ESXi virtualiseringsmiljø kan vokse hurtigt. Kompleksiteten ved at konfigurere så mange virtuelle computere i en stor implementering er en udfordring for administratorer, der står over for behovet for at opretholde pålidelige og let vedligeholdte systemer. ESXi-servere løser dette problem ved at tillade administratorer at oprette skabeloner til almindeligt anvendte virtuelle gæstekonfigurationer. Skabeloner forenkler ikke blot implementeringsprocessen, men hjælper også med at reducere muligheden for fejlkonfiguration af virtuelle gæster.