Sådan testes en VNC-forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start', og klik derefter på 'Kør' feltet (hvis du bruger Windows XP) eller 'Søg' feltet (hvis du bruger Windows Vista eller 7) 'cmd' i 'Kør' eller 'Søg' boksen. Hvis du bruger Windows XP, skal du trykke på 'Enter' -tasten. Hvis du bruger Windows Vista eller Windows 7, skal du højreklikke på kommandolinjens ikon, der vises i øverste venstre rude, og derefter klikke på 'Kør som administrator'.

2.

Type ' netstat -ab 'på kommandolinjen, og tryk på' Enter '-tasten. Find VNC-serverprogramvareindtastningen ved at rulle gennem udgangen, og find servicenavnet, der indeholder akronymet 'VNC' i parentes. Derefter kontrolleres, at nummeret, der er angivet umiddelbart efter computernavnet, er portnummeret konfigureret til VNC-serversoftwaren på udgangslinjen 'VNC' -server. Hvis både service og korrekt port vises, er VNC-serversoftwaren klar til at modtage en forbindelse.

3.

Klik på knappen 'Start', og klik derefter på 'Kør 'boksen (hvis du bruger Windows XP) eller' Søg 'boksen (hvis du bruger Windows Vista eller 7), og skriv derefter' cmd 'og tryk på' Enter '-tasten på VNC viewercomputeren. Skriv 'spor x.x.x.x' og tryk på 'Enter' -tasten. Udgangen, der vises, skal vise IP-adressen og DNS-adressen for hver enhed mellem VNC-viewercomputeren og VNC-servercomputeren, med IP-adressen til VNC-servercomputeren som den sidste post i listen. Hvis VNC-serverens IP-adresse ikke er den sidste post i listen, eller listen stopper ved en linje, der viser '* * * *', skal du konfigurere port videresendelse på firewallen mellem VNC-serveren og seercomputerne og fortsæt til næste trin.

4.

Åbn VNC viewer-softwaren, skriv derefter IP-adressen til VNC-servercomputeren (og portnummer hvis det er andet end standard VNC-serverportnummer) i feltet 'Server:' eller 'VNC Server:', og tryk på 'Enter' -tasten. Hvis forbindelsen mislykkes, skal du tilføje en undtagelse for VNC-servertjenesten i Windows-firewall på VNC-servercomputeren og derefter køre VNC-fremviseren igen for at oprette forbindelse til VNC-servercomputeren.

VNC (virtuelt netværk computing) er fri software, der giver adgang til skrivebordet på en computer fra en anden computer over et netværk. Under den første konfiguration af VNC eller ved fejlfinding af VNC-netværkstilslutning er der procedurer, der hjælper med at verificere tilgængeligheden af ​​VNC på netværket og sikre korrekt tilslutning over netværksbanen.