Windows DNS-værktøjer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  DNS (Domain Name System) er navnet på IP (Internet Protocol) -opløsningssystemet, ligesom en telefonbog løser navne til telefonnumre. Når du vil have adgang til internettet, skal du bruge visse IP-numre til at gøre det, f.eks. En IP-adresse til computeren og et gatewaynummer (døråbningen ud af netværket). DNS-nummeret er det første kontaktpunkt ud af det lokale netværk til en internetudbyder.

Grundlæggende diagnostiske værktøjer

Nogle grundlæggende værktøjer bruges til DNS-operationer. De kan levere forskellige funktioner.NSLOOKUP (navneserveropslag) udfører forespørgsler på en computer, der er vært for DNS-programmet. Dette program vil slå op netværks IP-adresse oplysninger af computere på internettet. Du kan også bruge den til at konvertere et domænenavn til en IP-adresse.DIG (domain information groper) er et andet grundlæggende diagnostisk værktøj, der fungerer som en erstatning for DNS nslookup . Mange andre værktøjer bruger det, fordi det har et ensartet outputformat, der gør det nemt at analysere eller nedbryde oplysninger automatisk.

Over alle diagnoser

Ud over grundlæggende diagnostiske værktøjer bruges en række værktøjer til at overvåge overvågningen et DNS-system. DNS Expert er et kommercielt DNS diagnostisk værktøj fra softwarefirmaet Men u0026 amp; Mus.DNS Expert er et omfattende all-in-one diagnostisk værktøj til DNS. Det er et funktionelt værktøj, fordi de rapporter, den producerer, også er nemme at forstå. Både netværksadministratorer og netværksteknologier kan bruge dette.Det udfører også andre funktioner. Det kan gøre DNS, DHCP (Domain Host Control Protocol) og IP-adresseledelse. En anden funktion er DNS analyse og overvågning, som viser hvilke værter der er på netværket og hvordan de udfører. På nuværende tidspunkt er den kun tilgængelig til Windows og Mac OS.

DNS-styringssystemer

Et andet aspekt af DNS-kontrol omhandler netværksstyring. DNS gør det muligt for computere at oprette forbindelse til andre netværksenheder. Det fortæller computere på et netværk, hvor domænenavnetjenesteprogrammet befinder sig. Et program, der kan fungere i denne kapacitet er Ganymede.


Ganymede-serveren indeholder en database over netværkskatalogdataene, hvilke brugere og administratorer kan gennemse og redigere ved hjælp af en klient-grænseflade. NetInfo er et kommercielt produkt, der har mere end 15 netværksdiagnostiske værktøjer i en centraliseret grænseflade. NetInfo giver virksomhederne en måde at reducere eller eliminere nedetid på netværk. Det virker ved at lade netværksadministratorer eller webprogrammerere og internetudbydere nøjagtigt isolere fejlforhold, forenkle behandlingen af ​​diagnostiske data og øge intern netværkssikkerhed.