Hvordan finder jeg alle IP u0026 amp; MAC-adresser på en router?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start SSH-klientprogrammet (f.eks. Copssh eller WinSCP), der er installeret på Windows-computeren. Indtast Cisco Router IP-adressen i SSH-programmet og tryk på 'Enter' -tasten for at oprette forbindelse. Klik på 'OK' knappen eller tryk på 'Enter' tasten for at acceptere den digitale signatur, hvis det ønskes. Skriv derefter adgangskoden til fjernadgang, når du bliver bedt om det, og tryk på 'Enter' -tasten.

2.

Skriv 'aktiver' og tryk på 'Enter' Indtast 'Privileged Exec Mode' -adgangskoden, hvis du ønsker det, og tryk på 'Enter' -tasten.

3.

Type 'Vis ip interface brief' og tryk på 'Enter' alle IP-adresser konfigureret på routeren. Tryk på 'Rumstang' for at rulle gennem udgangen én side af gangen eller tryk på 'Enter' -tasten for at rulle gennem outputen en linje ad gangen.

4.

Skriv 'Vis grænseflader' og tryk på 'Enter' -tasten for at se alle MAC-adresser på routeren. Tryk på 'mellemrumstasten' for at rulle gennem udgangen én side af gangen. Tryk på 'Enter' tasten for at rulle gennem outputen en linje ad gangen.

De fleste routere har to eller flere fysiske grænseflader, der tjener som forbindelsespunkter til forskellige netværk. Derudover kan routere også konfigureres med virtuelle grænseflader. Begge typer grænseflader kan have IP-adresser tildelt dem. I nogle tilfælde kan unikke MAC-adresser også tildeles grænsefladerne. Du kan hurtigt finde IP-adresserne og MAC-adresserne på en router med de rigtige værktøjer og procedurer.