Hvordan konfigurerer jeg et SURFboard SB3100 kabelmodem med en Linksys Wireless Router?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Lad koaksialkablet være tilsluttet SURFboard SB3100, hvis det allerede er tilsluttet. Afbryd modemet fra stikkontakten. Tilslut koaksialkablet til modemet, hvis det aldrig har været tilsluttet før. Koaksialkablet er kablet forbundet til kabel-tv eller satellit-tv. Skru et kabelstik til modemets bagside. Skru den anden ende ind i kabeludgangen i væggen.

2.

Slut den ene ende af et Ethernet-kabel til bagsiden af ​​SB3100-modemet. Slut den anden ende af Ethernet-kablet til Ethernet-porten på bagsiden af ​​computeren. Åbn en webbrowser og surf på internettet for at være sikker på, at modemet modtager internetsignalet korrekt. Afbryd Ethernet-kablet fra computeren. Tilslut kablet til internetporten bag på Linksys router.

3.

Slut enden af ​​et andet Ethernet-kabel til Ethernet-forbindelsen på computeren. Tilslut den anden ende af kablet til en af ​​de fire LAN-porte på Linksys-router. Sluk for computeren. Tænd for SB3100 modem. Tænd for Linksys router. Tænd for computeren. Det er vigtigt at tænde alle komponenterne i denne nøjagtige rækkefølge for signalet til at etablere sig.

4.

Kontroller indikatorlysene på modemet og på routeren for at sikre, at de er alle på og at internetindikatoren blinker. Dette signal bekræfter, at begge komponenter arbejder sammen.

5.

Indsæt cd'en, der fulgte med Linksys-routeren. Følg vejledningen på skærmen for at installere det trådløse netværk. Afbryd Ethernet-kablet fra computeren, når programmet er færdigt. Åbn en webbrowser for at surfe på internettet. Hvis du ikke har adgang til internettet via den trådløse forbindelse, skal du fortsætte til trin 6.

6.

Åbn en webbrowser og indtast følgende nummer i adresseværktøjslinjen: '192.168. 1,1 '(inklusive prikker). Indtast den generiske adgangskode, som er 'admin', når brugernavnet og adgangskode skærmen vises. Brugernavnskassen skal forblive tom. Klik på 'OK'.

Vælg fanen 'Administration' fra de øverste menupunkter på Linksys hjemmeside, der vises. Indtast et nyt brugernavn og kodeord i de relevante felter. Skriv dette brugernavn og adgangskode nede, og gem koden et sted sikkert. Vælg knappen 'Gem indstillinger'.

8.

Vælg fanen 'Trådløs' øverst på Linksys-siden. Indtast et trådløst netværkskode (SSID) og klik på 'Gem'. Vælg fanen 'Trådløs sikkerhed' øverst på værktøjslinjen, og vælg sikkerhedsindstillingerne. Vælg et trådløst sikkerhedsadgangskode. Denne kode bliver den adgangskode, der kræves af hver computer, der skal oprette forbindelse til dette trådløse netværk. Klik på 'Gem'.

9.

Afbryd det kabelforbundne Ethernet-kabel fra computeren. Opret forbindelse til det trådløse netværk ved at klikke på ikonet for trådløs forbindelse i nederste højre Windows-værktøjslinje ved siden af ​​klokkeslæt og dato. Indtast netværksadgangskoden, du valgte i trin 7, hvis det er nødvendigt. Surf internettet trådløst.

Tilslutning af en Linksys-router til et SURFboard SB3100 kabelmodem er en retfærdig proces. Ofte etablerer de to komponenter en trådløs forbindelse, så snart du installerer Linksys installations-cd'en. Du skal muligvis udføre installationen manuelt ved at indtaste Linksys installations-IP-adresse og foretage valgene for den trådløse forbindelse fra hjemmesiden. Denne proces kræver en computer, der kan forbinde både via en Ethernet-forbindelse og en trådløs forbindelse.