Sådan blokkerer du websteder efter IP-adresse på Cisco

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn SSH-klientprogrammet (f.eks. Putty eller copssh), der er installeret på Microsoft Windows-computeren. Indtast IP-adressen til Cisco-routeren, som vil blive konfigureret til at blokere websteder i værtsnavnet eller IP-adressefeltet. Tryk på 'Enter' tasten for at oprette forbindelse. Hvis der vises en dialogboks, der kræver godkendelse til at acceptere en digital signatur eller et certifikat, skal du klikke på knappen 'OK' eller trykke på 'Enter' -tasten.

2.

Skriv adgangskoden til fjernadgang, når forespørgsel og tryk på 'Enter' -tasten.

3.

Skriv 'Aktiver' og tryk på 'Enter' -tasten og indtast derefter 'Privileged Exec Mode' 'Enter' -tasten.

Skriv 'config t' og tryk på 'Enter' -tasten, og skriv derefter 'access-list 110 deny tcp any host wxyz eq www' at erstatte 'wxyz' med IP-adressen på et websted, du vil blokere, og tryk så på 'Enter' -tasten. Gentag for hver websteds IP-adresse, du ønsker at blokere.

5.

Skriv 'adgangsliste 110 tillader nogen eq www' og tryk derefter på 'Enter' -tasten.

6.

Type 'interface serial 0/1', idet 'Serial 0/1' erstattes med navnet på porten på routeren, der er forbundet til internettet kendt som 'udgående' port,) og tryk så på 'Enter' -tasten. Skriv derefter 'ip access-gruppe 110 ud' og tryk på 'Enter' -tasten.

7.

Skriv 'Afslut' og tryk på 'Enter' Afslut 'igen, og tryk på' Enter '-tasten.

8.

Skriv' kopi running-config startup-config 'og tryk på' Enter 'tasten for at gemme konfigurationen. < / p> Mange websteder bruger mere end en server, så flere IP-adresser kan give indhold til det samme websted. Websider, der kun bruger en enkelt statisk IP-adresse, kan filtrere den IP-adresse på en Cisco-router. Det er en effektiv måde at forhindre forbindelser til og fra det pågældende websted til det lokale netværk.