Sådan finder du IP-adressen for at få adgang til en VPN Windows Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn Internet Explorer på VPN-serveren ved at klikke på 'Start' -knappen, og klik derefter på 'Kør' eller 'Søg' feltet og skriv 'iexplore' i 'Run' eller ' Søg 'og tryk på' Enter '-tasten.

2.

Skriv URL-adressen til din yndlingssøgemaskine (f.eks. Google, Yahoo eller Ask) i webadresselinjen i Internet Explorer (placeret øverst i Internet Explorer-vinduet) og tryk på 'Enter' -tasten.

3.

Skriv 'hvad er min ip' i 'Søg' feltet på søgemaskinens webside og tryk på 'Enter' -tasten.

4.

Klik på hyperlinket, der er forbundet med et af de tre øverste emner, der er angivet på søgeresultatsesultatsiden. Den IP-adresse, der vises på websiden, er Internet-IP-adressen til firewallen. Det bruges til at få adgang til Windows VPN-serveren fra internettet.

Typisk ligger en VPN-server bag en firewall for at beskytte serveren mod ondsindet aktivitet på internettet. Firewall'en giver adgang til VPN-serveren ved hjælp af en konfiguration kendt som 'port forwarding', som gør det muligt for firewall'en at videresende alle VPN-anmodninger til VPN-serveren. For at kunne få adgang til en VPN-server skal du kende firewallets internet-IP-adresse.