Sådan finder du IP-adressen på en Cisco-switch

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut Cisco Serial Console-kablet til den 9-polede serielle kommunikationsport, der typisk findes på bagsiden af ​​Windows XP-computeren. Tilslut den anden ende af seriekonsolkabel til konsolporten (normalt mærket 'konsol') på Cisco-switchen.

2.

Klik på 'Start' Programmer ',' Tilbehør ',' Kommunikation 'og' HyperTerminal '. Skriv et navn til HyperTerminal-sessionen, f.eks. 'Cisco' i feltet 'Navn:' og klik på 'OK' -knappen. Vælg 'Com port', der bruges til at forbinde computeren til Cisco-switchen i rullemenuen og klikke på 'OK' -knappen. Vælg '9600' i rullemenuen 'Bits per sekund', og vælg 'Ingen' i rullemenuen 'Flow Control', og klik derefter på knappen 'OK'.

3. < / p>

Tryk på knappen 'Enter' et par gange, indtil Cisco-kommandoprompten vises. Indtast adgangskoden (hvis nødvendigt) for at få adgang til Cisco-switchens kommandolinje.

4.

Skriv 'aktiver' og tryk på 'Enter' -tasten. Angiv 'Privileged Exec' -adgangskoden, hvis du ønsker det, og tryk på 'Enter' -tasten.

5.

Skriv 'show running-config' eller 'show config' 'Indtast nøgle. IP-adressen eller adresserne til grænseflader på kontakten vises i kommandolinjens grænsefladeudgang.

Cisco-switche kører enten Cisco Internetworking Operating System (IOS) eller CatOS-operativsystemet. Du kan bruge kommandoer, som er kompatible med begge operativsystemer, til at finde en Cisco-switches IP-adresse.