Sådan installeres gratis WiFi på et offentligt sted

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Ring til din internetudbyder (ISP) for at finde ud af, om oprettelse af et offentligt netværk overholder dine servicevilkår. Fortæl din internetudbyder, hvor mange personer du forventer at bruge dit netværk og størrelsen på dækningsområdet.

2.

Indsæt din routerens installationsdisk i computerens cd-drev . Klik på 'Start' nederst på computerskærmen. Klik på 'Denne computer og dobbeltklik på' Drev D: 'for at køre installationsprogrammet.

3.

Sluk modemet og tag det ud af stikkontakten. Tag stikket ud af Ethernet kabel fra din computer og tilslut kablet til 'Modem' -porten på din router. Tilslut Ethernet-porten på din computer til port 1 på din router med det medfølgende kabel. Tilslut modemet og tænd modem og router.

4.

Klik på 'Næste' for at fortsætte opsætningen. Indtast din ISP-loginoplysninger, når du bliver bedt om det, hvis du har en PPPoE-forbindelse. Klik på 'Næste' og 'Afslut' for at konfigurere din routerens trådløse indstillinger, eller konfigurer dem manuelt fra routerens installationsside på internettet. Navngiv dit trådløse netværk, når du bliver bedt om det, og lad adgangskodefeltet være tomt.

5.

Klik på 'Afslut' for at afslutte opsætningen. Dobbeltklik på genvejen på skrivebordet, hvilket installationsprogram du har oprettet for at åbne routerens installationsside. Hvis du ikke kan se genvejen, skal du højreklikke overalt på skrivebordet og trække musen til 'Arranger ikoner ved.' Træk musen til 'Vis desktop ikoner.'

6.

Klik på fanen 'Trådløse indstillinger' på din router opsætningsside. Klik på rullemenuen ud for 'Mbps' for at vælge den mængde megabiter pr. sekund, du gerne vil tilbyde på dit trådløse netværk. Klik på valgknappen ud for 'Aktivér gæstzone', hvis din router tilbyder denne funktion.

7.

Skru antennen, der fulgte med routeren. Fastgør pigtail-stik til routeren, og fastgør din nye antenne til pigtail-kablet. Antennen arbejder uden for æsken uden softwareinstallation.

Tips og advarsler

  • Brug den kortest mulige pigtail-stik med din antenne for at minimere mængden af signal tab. Placer din antenne så tæt på din router som muligt.
  • Gratis offentlig Wi-Fi giver alle, der har en mobil trådløs enhed, mulighed for at logge på en højhastigheds internetforbindelse. Mange biblioteker og universiteter tilbyder gratis offentlig Wi-Fi, men enhver, der har adgang til en højhastigheds internetforbindelse i nærheden af ​​et offentligt sted, kan også oprette en. Bygningsejere og små virksomheder kan tilbyde gratis trådløst internet til deres kunder, mens de venter på service eller forretninger. Hvis du holder et offentligt netværk adskilt fra et internt netværk på samme forbindelse, skal du have en router med en særlig 'gæstzone' -funktion.