Sådan opretter du et netværk med en modem og trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut modemet til internetforbindelsen. For et kabelmodem betyder dette at tilslutte koaksialkablet mod modemets bagside. For DSL vil det være en telefonlinje.

2.

Tilslut strømkilden til modemet. Tilslut den lille ende til modemet og den anden til en ledig stikkontakt. De fleste modemmer har ingen strømknap, så modemet skal tændes, så snart strømmen er påtrykt.

3.

Placer routeren tæt på modemet. Brug Ethernet-patchkablet til at forbinde modemet til routeren. Slut den ene ende af Ethernet-kablet til modemets bagside. Den anden ende skal gå i porten mærket 'Internet' på bagsiden af ​​routeren. Sørg for, at Ethernet-ledningen passer godt på plads. Der er en pin, der vil snappe ind, når den er indsat korrekt.

4.

Tilslut strømkilden til den trådløse router. Sæt den lille ende af ledningen i routerens bagside og den anden til en ledig stikkontakt. Som modemet har router sandsynligvis ingen strømknap.

5.

Tilslut eventuelle hardwire-enheder på bagsiden af ​​routeren i portene fra en til fire.

6.

Brug en trådløs computer til at få adgang til routeren. Routeren bør selv oprette et netværksnetværk. Ved at klikke på netværksikonet i nederste højre bakke, skal der foretages en forbindelse.

7.

Brug softwaren, der følger med routeren, til at aktivere sikkerhed for netværket. Indsæt den medfølgende disk og følg anvisningerne på skærmen for at oprette netværket i overensstemmelse med dine behov.

Tips og advarsler

  • Prøv at placere routeren i En central placering til alle de enheder, der får adgang til det. Dette vil give en mere stabil forbindelse og rækkevidde.
  • Netværket vil fungere uden sikkerhedsindstillinger, men husk, at der uden sikkerhed kan nogen få adgang til det trådløse netværk, hvis de er inden for rækkevidden af ​​routeren. Sikkerhed er vigtig.
  • Opsætning af et netværk med et modem og en trådløs router giver flere computere og mobile enheder mulighed for at dele internetforbindelsen via routeren uden at skulle køre fysiske ledninger. Routeren styrer forbindelsen og distribuerer data til den relevante computer på netværket. Opsætning af modem og router er nemt, fordi routeren selv gør det meste af arbejdet. Valg af en placering til routeren er en af ​​de vigtigste dele af processen.