Typer af servere u0026 amp; protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Servere og protokoller er to af de vigtigste dele af computernetværk, det grundlæggende fundament på hvilket internettet og virkelig enhver form for kommunikation mellem computere gøres muligt. Generelt er servere de steder, hvor informationen på internettet er gemt, og hvor et netværks ressourcer styres, og protokoller er måder, hvorpå information udveksles mellem forskellige servere og internetbrugere. Mange typer servere og protokoller anvendes i daglig internettrafik. At lære et par af disse kan være nyttigt for at hjælpe internetbrugere med at forstå, hvordan det, de bruger hver dag, fungerer.

Audio / Video-servere

Audio / video-servere tillader websteder at udsende streaming multimedieindhold. Streaming gør det muligt at vise multimedieindhold, før hele filen er blevet downloadet. Audio / video-servere huser informationen og de programmer, der gør streaming mulig.

Chat-servere

Chat-servere giver mange brugere mulighed for at interagere i realtid. Det mest oplagte eksempel på de typer websteder, der bruger chat-servere, er websteder og instant messaging-tjenester, men disse typer servere bruges også ofte i navigation. Det er imidlertid vigtigt at n ote at mange operativsystemer har få sekunder forsinkelse mellem, hvornår oplysningerne sendes og gik modtaget.

Proxyservere

Proxyservere er servere, der er tilsluttet mellem en webbrowser og en anden ekstern servere. Proxy-servere bidrager til at gøre kommunikationen mellem disse to steder hurtigere og mere effektiv.

Webservere

Webservere er hvor de faktiske oplysninger, der er tilgængelige online, gemmes. Det ekstrakter anmodede om oplysninger fra en disk og serverer den til en webbrowser.

Ethernetprotokol

Ethernet er med en bred margin den mest anvendte type webprotokol. Når du bruger denne protokol, vil hver computer på et bestemt netværk 'lytte' til det kabel, der fører til internettet, for at se om linjen er klar. Hvis det ikke er klart, venter computeren, indtil det er klart. Når to computere forsøger at sende oplysninger på samme tid, opstår der en 'kollision'. Begge computere venter en tilfældig tid, før de forsøger igen.

Local Talk Protocol

Lokal samtale er en protokol, der kun bruges af Macintosh-computere. Denne protokol kører i princippet på samme måde som Ethernet, bortset fra, at før transmissionen af ​​hver computer sender et signal, der formidler sin intention om at transmittere.

Token Ring Protocol

Token ring protokol blev oprettet af IBM i midten af ​​1980'erne. En elektronisk 'token' sendes til en kæde af sammenkoblede computere. Hvis en computer har oplysninger, der skal sendes, gør den det, og hvis det ikke gør det, sendes det til token til den næste computer. Når en computer har oplysninger, der skal sendes, forbinder den den med tokenet, som fortsætter med at flytte mellem computere, indtil den når den computer, som dataene er beregnet til.

FDDI-protokol

Fiberfordelte datainterface eller FDDI, er en protokol, der bruges til at forbinde lokale netværk (LAN) til hinanden. Det bruger det samme grundlæggende koncept som token ring protokol. Oplysninger sendes over et fiberoptisk kabel. FDDI er en meget hurtig og effektiv måde at sende data på.