VoIP Phone Information

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Nogle typer af VoIP-telefonsystemer er beregnet til individuelle forbrugere og fungere som en normal telefon, bortset fra at der anvendes en internetforbindelse. Andre systemer er forretningsniveau og tilbyder funktionalitet, der integreres med virksomhedens computernetværk.

Potentiel

Med et VoIP-telefonsystem bliver taletransmissioner computerdata. Disse data kan gemmes og bruges som enhver anden type digital information. For eksempel kan med VoIP-systemer en voicemail omdannes til en e-mail, der skal gemmes og videresendes på e-mail-systemet.

Fordele

Et VoIP-telefonsystem sparer ofte penge, fordi opkald rejser over datanetværket snarere end telefonfirmaets linje. Også fordi telefonsystemet bliver en del af datanetværket, kan softwareapplikationer bruges til at tilføje funktioner, der ikke er tilgængelige på et traditionelt telefonsystem.

Overvejelser

Et VoIP-telefonsystem kræver en pålidelig internetforbindelse. Hvis din internetforbindelse fejler, fungerer din VoIP-telefon ikke. Nogle VoIP-telefoner fungerer ikke, hvis der er strømafbrydelse. Der kan også være problemer med VoIP-telefonsystemer, der har adgang til nødtjenester, såsom et 911-opkald. Voice over Internet Protocol (VoIP) er teknologi, der integrerer telefon- og internetforbindelser. Det tilbyder funktioner, der gør det muligt at understøtte telefon- og kommunikationssystemer af computersoftware.