Forskel mellem fjernhjælp og fjernskrivebord

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fjernhjælp

Fjernhjælp bruges i situationer, hvor en anden person har brug for hjælp. Hjælperen er i stand til at yde assistance ved at se skærmen for den bruger, der har brug for hjælp og ved at instruere ham med instruktioner via chat (brugeren skal give tilladelse til at gøre dette). Derudover kan en hjælper overtage en brugers computer for at hjælpe med at løse eventuelle problemer, han måtte have.

Fjernskrivebord

Fjernskrivebord bruges til personer, der ønsker at fuldføre arbejde eller udføre administrative opgaver fra en fjernplacering. Selv om dette program ligner fjernsupport, er det ikke nødvendigt, at en bruger får tilladelse fra en anden bruger til at kunne udføre opgaver med Remote Desktop. Du har dog brug for administratorindloggningsoplysninger for at få adgang til en computer ved hjælp af Remote Desktop .

Tilgængelighed

Eksternt skrivebord er tilgængeligt til Windows 95, NT 4.0, Windows 2000, Windows Server 2003, Windows Server 2008 og Professional eller Enterprise versionerne af Windows XP, Vista og Windows 7. Fjernhjælp er tilgængelig for Windows Server 2003, Windows XP, Windows Vista og Windows 7. Fjernsupport og fjernskrivebord er begge Windows-baserede programmer, der giver brugerne mulighed for at oprette forbindelse til en anden computer på en fjernplacering. Begge programmer bruges til at få adgang til fjerncomputere, men de bruges på forskellige måder.