Hvad er en Linksys WEP-kode?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Den person, der opretter det trådløse netværk, kan oprette en Wired Equivalent Privacy-nøgle. Denne nøgle ligner et kodeord, og uden det kan andre ikke oprette forbindelse til netværket. Formålet med denne protokol var at sikre sikkerhed til trådløse netværk, svarende til sikkerheden ved et kablet computernetværk.

Fordele

Netværksadministratorer kan dele WEP-nøglen med autoriserede brugere, så de kan oprette forbindelse til netværket til dele ressourcer som internettet. Dette forhindrer afbrydelsen af ​​forbindelseshastigheden, der kan opstå, når mange brugere er på samme internetforbindelse. Hertil kommer, at administratorer kan kontrollere internetforbruget for at undgå at nå nogen begrænsninger på internettet.

Overvejelser

En specifik svaghed af WEP-nøgler opstår, fordi brugerne er afhængige af de samme WEP-nøgler for at oprette forbindelse til netværket uden ofte ændre nøglen. Dette gør det lettere for angribere at anvende forskellige teknikker til at oprette forbindelse til netværket.

Alternativer

Netværksejere eller administratorer kan anvende en anden sikkerhedsprotokol, Wifi Protected Access, for at forhindre uautoriserede brugere at oprette forbindelse til netværket. WPA tilbyder mere sikkerhed end WEP og er ikke direkte afhængig af hovednøglerne. I stedet skaber WPA midlertidige nøgler til brugerne. Linksys er en producent af computer netværk hardware, herunder trådløse routere. Forbrugerne kan bruge en trådløs router til at forbinde enheder som computere eller videospilkonsoller til et lokalt netværk. Wired tilsvarende privatliv giver sikkerhed til netværket.