Internet hastigheder forklaret

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opkald

Opkaldsforbindelsen er den ældste mainstream-metode til forbindelse til internettet. Forbindelsen sker via en persons telefonlinje, som overfører data fra computermodemet til en server. En opkaldsforbindelse er begrænset i transmissionshastigheden, der ofte overstiger omkring 55 kilobiter per sekund.

Bredbånd

Bredbåndsinternetforbindelser gør det muligt for websurfere at bruge mere avancerede modemer til at oprette forbindelse til internettet. Dataene gennemføres via kabler, der gør det muligt at rejse meget hurtigere end traditionelle opkaldsforbindelser. Bredbånd kan også bruges via et trådløst netværk, der sender signaler fra en computers trådløse adapter til modemet. Disse forbindelser er op til tusindvis af gange hurtigere end opkaldsnetværk.

T1- og T3-linjer

T1- og T3-linjer findes overvejende i kontorer eller andre virksomheder, der kræver de hurtigste internetforbindelser. I en T1- eller T3-forbindelse bevæger informationen sig gennem fiberoptiske kabler, der overfører data op til 60 gange hurtigere end standardbredbåndsforbindelser. Hastigheden af ​​en internetforbindelse bestemmer, hvor hurtigt informationen sendes og modtages mellem en computer og den hjemmeside, som den forbinder. Internethastigheder varierer meget afhængigt af typen af ​​forbindelse.