Løsninger til netværksgendannelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Computernetværk er dagsorden for virksomheder og virksomheder af enhver størrelse. Netværk giver sømløs kommunikation og sikker fildeling. Men virksomheder uden passende alternative backup systemer vil opleve nedetid, når deres netværk fejler. Naturkatastrofer, fejlbehæftet udstyr og endda hackere er nogle af grundene til, at forethought er nødvendig, når det kommer til dine netværksgendannelsesplaner.

Gendannelsesplan

Gendannelse fra naturkatastrofer, defekt udstyr eller ondsindede angreb kan tage et par sekunder eller minutter eller det kan tage flere dage. Store virksomheder, der imødekommer tusindvis af kunder, har generelt katastrofegenopretningsplaner til at håndtere netværksbrud. Deres virksomheder er afhængige af at være i gang, eller de risikerer at miste kunder. Netværksgendannelsesplaner udvikles typisk af et team af erfarent personale inden for IT- eller Data Center-gruppen. Planer bør behandle flere mulige katastrofscenarier og dække alt muligt berørt udstyr. Gendannelsesplaner skal sikre, at backup-servere og andet off-site udstyr kan få fjernbetjening til primær brug, indtil det originale system repareres eller udskiftes. Practice øvelser og opdateret dokumentation kan også hjælpe med en hurtig opsving.

IT-inventar

Aktiver som routere, kabler, computere, servere, backup-systemer og lagerenheder er nogle nøgleelementer i ethvert netværk. Udstyret bliver skiftet rundt, når folk skifter kontorlokaler, forlader virksomheden, eller når udstyret er defekt eller opgraderet. Lagerregnskaber skal også indeholde udstyrslokation, hvem udstyr er tildelt og kontaktoplysninger. Det er vigtigt, at arkiverne holdes nøjagtige og opdaterede til at finde udstyr hurtigt i en katastrofe.

Genoprettelsesbor

Genoprettelsesboringer er nødvendige for at hjælpe IT- og Datacenterholdene opdage eventuelle mangler i deres genopretningsplaner. det, der ser perfekt ud på papiret, vil afsløre fejl, når de implementeres i feltet. Det kan være, at der kun skal foretages små tweaks, eller måske skal hele dele af planen genovervejes. Gennem øvelser får IT-medarbejderne den tillid, de har brug for at fokusere på

Outsourcing

Virksomheder som IBM tilbyder netværksgendannelsesløsninger til teknologier som DEC, IBM, HP og Sun. Vælg at indgå kontrakttjenester før en fejl eller vent, indtil du har brug for netværksgendannelse. De kan hurtigt omdirigere dit netværk til et af deres dedikerede genoprettelsessteder, så du kan komme i gang, når dit netværk går ned. Derefter kan du reparere eller udskifte dine defekte systemer eller udleje firmaer som IBM til at gøre det.