Sådan testes DNS for et websted

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en webbrowser på din computer. Fordi DNS er et system, der peger en bestemt webadresse til en bestemt IP-adresse, er en browser den nemmeste måde at teste for DNS-aktivering af en bestemt webadresse.

2.

Skriv URL eller webadresse i browserens adressefelt.

3.

Tryk på 'Enter.' Hvis DNS-posten er aktiv eller 'live', vil browseren viser den ønskede side. Selv om DNS har oversat webadressen til en IP-adresse, vil processen og adressen ikke være tydelig. Men hvis siden vises, virker DNS korrekt. Hvis siden ikke vises, kan der være et problem med DNS-posten eller DNS-udbredelsen.

Tips og advarsler

  • DNS bruger tusindvis af forskellige servere hos internetudbydere (ISP'er) over hele verden. Det kan tage tid for en nyoprettet post til en ny webadresse eller et websted, der kan formidles gennem alle DNS-serverne. I nogle tilfælde kan det tage et par dage. Hvis dit websted er tilgængeligt for dig, men nogen i en anden del af landet ikke kan se det, er det sandsynligt, at posten har nået din internetudbyderes DNS-servere, men ikke serverne andre steder. Vent en dag eller to, og DNS skal være aktivt globalt.
  • DNS er kort for Domain Name System, Service eller Server. DNS er netværket af servere, der forbinder en IP-adresse (Internet Protocol) med en naturlig sprogwebadresse. En IP, et nummer som 192.168.0.1, kan være svært at huske og kan også ændre sig, hvis en server flyttes til et andet punkt på et netværk. Ved at associere det nummer med et domænenavn, som 'http://www.ehow.com', kan brugerne lettere huske webadressen, og serveren kan lettere flytte serveren, hvis det er nødvendigt.