Sådan tilsluttes et Ethernet-kabel til en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find Ethernet-porten på din bærbare computer. Ethernet-porte er generelt placeret på computerens bund, langs højre, venstre eller bageste side tættest på skærmen. Dette varierer afhængigt af din model.

2.

Sæt Ethernet-kablet i Ethernet-porten på din computer. Ethernet-porten ser meget ud som en telefonindgang, men er større. Skub kablet ind i porten, indtil det låses på plads.

3.

Slut den anden ende af Ethernet-kablet til et internetmodem eller en router, så du kan få adgang til internettet. Din computer genkender og forbinder automatisk til modemet eller routeren.

Tips og advarsler

  • Din computers Ethernet-port kan også identificeres af Ethernet logo som ligner en lille kasse centreret over en linje med to bokse under den.
  • Som et alternativ til langsommere telefonbaserede internetforbindelser kan brugerne udnytte en højhastigheds-bredbåndsforbindelse ved hjælp af Ethernet-kabler. For at forbinde din bærbare computer med et Ethernet-kabel, skal computeren have en Ethernet-port indbygget i den. Ethernet-kablet bruges til at oprette forbindelse til et modem eller en router, der giver din pc adgang til internettet. Du skal kontakte din lokale internetudbyder (ISP) for at oprette et abonnement, før du kan få adgang til internettet via et modem eller en router.