Adobe Connect er ikke synkroniseret

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at softwaren er installeret korrekt på din computer. Prøv at køre programmet og se om du støder på fejlmeddelelser, mens du starter. Afinstaller og geninstaller programmet, hvis det ikke indlæses korrekt under dit første forsøg.

2.

Start programmet ved at dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet eller lokalisere programmet gennem din startknap Sørg for, at du har webadresserne til dine deltagere.

3.

Arranger bælgene på din Adobe Connect på en måde, der giver maksimal plads på dit whiteboard og indtastningsområde. Dette forhindrer, at programmet støder på problemer i optagelsen.

4.

Upload et af dine yderligere præsentationsmaterialer eller opret en ny whiteboard ved at klikke på linket. Sørg for at uploade materialerne korrekt for at undgå problemer ved synkronisering af optagelsen.

5.

Klik på ikonet nederst til højre på din tavle og vælg 'A' at oprette en tekstboks og begynde at skrive. Du behøver ikke at gøre dette, hvis du allerede har uploadet præsentationsmaterialer.

6.

Sørg for, at din mikrofon og headset er korrekt forbundet til din computers tilsvarende stik. Optagelsen kan gå ud af synkronisering, når dit headset eller mikrofon ikke er tilsluttet korrekt.

7.

Klik på ikonet for mikrofonen, der vises i kameraet og mikrofonen. Du skal oprette forbindelse til samtalen.

8.

Begynd at tale med den grønne linje. Det betyder at du bliver hørt af de andre deltagere. Det betyder at din Adobe Connect er allerede i synkronisering.

Klik på knappen 'Del' nederst på skærmen, hvis du vil dele computerskærmen eller et websted med deltagerne.

p> Adobe Connect er et velkendt web-konferencesystem, der anvendes af mange uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Tidligere kendt som Breeze giver Adobe Connect folk mulighed for at gennemføre synkron interaktion ved hjælp af en Voice over Internet Protocol, eller VoIP, blandt deltagerne. Kommunikationen begynder ved at indtaste samtalen med den faktiske stemme eller indtaste dine svar. Ligesom ethvert system kan nogle endog opleve synkroniseringsoptagelser med deres Adobe Connect. Du skal vide, hvordan du bruger programmet og synkroniserer det korrekt for at undgå dette problem.