Hvad skal jeg gøre for min computer trådløs?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløs router

Du skal bruge en trådløs router, så computeren kan kommunikere med det hjemmenetværk, du opretter, uanset hvor det er placeret. Routere har LAN-forbindelser til hårde ledninger samt trådløst LAN til bærbare computere og desktops med trådløs kapacitet.

Trådløs NIC-adapter

Du skal købe et trådløst NIC (netværkskort) og installere det på din stationære computer . NIC-kortet skal være 802.11g kompatibelt og slettes i en af ​​pc'ens slots. Den lille antenne stikker ud fra tårnets bageste og skal holdes inden for rækkevidden af ​​router modtageren. De fleste desktops har et NIC-kort integreret til et CAT5-kabel, men ikke alle desktops har en trådløs kapacitet.

Bærbare computere

Ældre bærbare computere uden trådløs teknologi har PCMCIA-slots. Det trådløse interfacekort skal være placeret i slotten, og du skal installere de korrekte drivere og software. Når PCMCIA-kortet kan kommunikere med din router, kan du tilføje den bærbare til det trådløse netværk. At have en trådløs computer gør det langt mere bekvemt at bruge computeren i ethvert rum i huset. Hvis du i øjeblikket har et DSL- eller kabelmodem, og du ønsker at overføre en computer til et andet område, skal du købe det rigtige udstyr for at gøre din computer trådløs.