Sådan deler du trådløst internet med crossover kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut den ekstra computer til din internetforbundne computer med ethernet-crossover-kablet. Klik på 'Start', og skriv derefter 'Netværk og delingscenter'. Tryk på 'Enter' for at indlæse indstillingerne på din computer. Klik på 'Administrer netværksforbindelser.'

2.

Højreklik på internetforbindelsen og klik på 'Egenskaber'. Indtast adgangskoden til din computer og klik på 'OK' for at gemme adgangskoden.

3.

Klik på fanen 'Deling', og klik derefter på 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computerens internetforbindelse. 'Klik på' Anvend 'og derefter' OK 'for at gemme indstillingerne.

4.

Klik på' Administrer netværksforbindelser 'igen, og højreklik derefter på Ny forbindelse til din ekstra computer. Klik på 'Egenskaber' og indtast dit kodeord, hvis det er angivet. Vælg 'Internet Protocol Version' og klik på 'Egenskaber'. Klik på 'Hent en IP-adresse automatisk' (eller lignende, afhængigt af ordlyden). Gentag denne proces på den anden computer.

5.

Brug din anden computer til at få adgang til internettet via din trådløst tilsluttede computer.

Hvis du har en trådløs internetforbindelse derhjemme og ønsker at tillade en separat computer at dele denne forbindelse via ethernet, skal du blot konfigurere Internet Connection Sharing (ICS). ICS er oprettet på computeren, der linker til din trådløse internetforbindelse. Når du vedhæfter en anden computer til den tilsluttede computer via et Ethernet-crossover-kabel, kan du surfe på internettet ved hjælp af din foretrukne webbrowser.