Sådan fejlfindes en trådløs adapter til Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kør netværksdiagnosticeringsværktøjet, der følger med Windows Vista. Højreklik på ikonet for det trådløse netværk i nederste højre hjørne af computerskærmen. Vælg 'Diagnose og reparere.' Windows vil lede dig gennem flere fejlfindingstrin; Følg instruktionerne på skærmen.

2.

Genstart den trådløse router, hvis du ikke kunne gendanne en forbindelse ved at følge det forrige trin. Af og til kan en trådløs router software fryse, genstart gør det muligt for routeren at nulstille og genoprette en forbindelse til din computer.

3.

Kontroller forbindelsesegenskaberne for dit trådløse netværkskort Højreklik på ikonet for trådløst netværk og vælg 'Netværksforbindelse og delingscenter.' Klik på linket 'Administrer trådløse netværk' til venstre. Find det netværk, som du forsøger at oprette forbindelse til i listen, og dobbeltkryds at indstillingerne passer til dem, der kræves af routeren.

4.

Slet den trådløse profil og genkonfigurer den. Fra skærmen 'Administrer trådløse netværk' kan du vælge den plagsomme forbindelse og klikke på knappen 'Fjern'. Klik derefter på ikonet for det trådløse netværk nederst til højre på skærmen for at oprette forbindelse til et tilgængeligt trådløst netværk og indtaste dine sikkerhedsoplysninger igen.

5.

Hent og installer opdaterede drivere til din trådløse netværkskort. Gå til webstedet for din computerproducent og klik på linket 'Support', og klik derefter på linket 'Download Drivers'. Find drivere til din computers trådløse adapter og download dem. Installer de opdaterede drivere.

6.

Test forbindelsesstyrken og mulig interferens. Trådløse adaptere kan modtage forstyrrelser fra andre trådløse enheder, som f.eks. trådløse telefoner (især i 2,4 GHz-området). Prøv at deaktivere andre trådløse enheder i en kort periode og flytte computeren tættere på den trådløse router. Hvis disse trin løser problemet, har du lav signal problemer. Flyt computeren tættere på routeren eller routeren tættere på computeren og overvej at skifte telefoner til en anden trådløs rækkevidde.

Tips og advarsler

  • Kontroller, om andre computere oplever de samme problemer for at afgøre, om det er din computer eller den trådløse router, der oplever fejl.
  • Microsoft har forbedret mulighederne for trådløs tilslutning i Windows Vista for at tillade forbindelse til en bred vifte af enheder. Nogle gange kan der opstå problemer, der forhindrer forbindelser, og fordi de trådløse forbindelser er komplekse systemer, kan opløsningerne være lige så komplekse. Microsoft har dog medtaget fejlfinding og diagnosticeringsværktøjer i Windows Vista for at gøre processen relativt enkel.