Sådan kontrolleres en blacklist for serverdomæne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til et IP-adressesøgningssted som WhatismyIP for at finde ud af IP-adressen til din computerserver.

2.

Fremhæv de cifre, der udgør din IP-adresse. Højreklik på 'Kopier'.

3.

Gå til en blacklist checker som Mx Toolbox eller Website Pulse og læg markøren i den tomme boks under server IP. Højreklik på 'Indsæt', og klik derefter på 'Sortlistekontrol.' En liste vil dukke op, der viser dig alle de blacklists, din server er på.

4.

Kontroller, om din ip-adresses mailserver (i stedet for din computers IP-adresse) er på en sortliste ved at sætte domænet på dit websted i en checker som MX Tool Box eller Website Pulse Black List Checker. Webstedet vil give dig ip-adressen til postserveren for det pågældende domæne. Kopier ip-adressen og sæt den igennem tjekkeren.

5.

Fjern dig fra sortlister ved at besøge hvert websted, hvor du er sortlistet og kontakte webstedsejere via kontaktformular eller e-mail.

Mail-servere er sortlistede, når de mistænkes for at sende spam. Du må ikke sende spam med vilje til din server for at blive sortlistet. Somme tider virker eller anden malware kapsler din computer, hvilket forårsager, at du sender spam til personer i din adressebog. Hvis din server er blokeret, vandt folk 't modtag dine e-mails, og du får muligvis ikke nogen besked. Kontroller jævnligt for at se om du er på nogen blacklists.