Database Adminværktøjer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  SQL står for Structured Query Language. Dette er et computersprog, der bruges til at håndtere data i en database. Dette sprog giver brugerne mulighed for at indtaste data i en database, opdatere disse data, slette data, som ikke længere er relevante, kontrollere adgang til databasen og udføre forskellige andre aktiviteter. Der er mange værktøjer, der er designet til at gøre SQL lettere for folk uden viden om programmering.

SQL Manager

SQL-manager er det grundlæggende værktøj, der bruges til at styre SQL-databasen. Gennem en grænseflade kan brugeren indtaste, slette og redigere data. Dette værktøj bruges også til at køre SQL-scripts på computeren. Disse SQL-administratorer kommer nogle gange i bundter af andre SQL-værktøjer, der kaldes familier. Nogle af disse bundter er designet til at give databaseadministratoren så mange værktøjer som muligt, mens andre bundter er designet til at installere minimale antal programmer på computeren for at minimere belastningstid og lagerpladskrav.

Data Export

Dataeksportværktøjer tager data, der er i et bestemt databaseformat og konverterer disse data til et andet format. Eksportering tillader databaseadministratorer at arbejde på data ved hjælp af flere databaseprogrammer. Et lignende værktøj - kaldet dataimport - gør det muligt at konvertere data til et format, der er kompatibelt med et bestemt program.

Backup

Databasebackupværktøjer gemmer databaseoplysninger på en placering, hvor den kan hentes i den hændelse, at computeren pludselig lukker ned, eller når der er et databasekrasj.

Datakomparatorer

En datakomparator er et værktøj, der tager data fra flere databaser, og giver databaseadministratoren mulighed for at synkronisere oplysningerne. Dette sparer databaseadministratorens tid, så administratoren ikke skal opdatere databaseoplysninger individuelt.

Database forespørgsler

Database forespørgsler tillader databaseadministratorer at se databaseoplysninger i diagrammer, tidslinjer og statistikker, så oplysningerne kan behandles hurtigere, hvilket sparer databaseadministratortiden.

Converter

En PDF er en filtype, der kan læses af Adobe Acrobat Reader, hvilket er et program, der gratis tilbydes af Adobe. Avancerede PDF generatorer tager oplysninger, der findes i databaser og konverterer dem til PDF-format, så informationerne hurtigt kan udskrives, ses og forstås af personer, der ikke har den nødvendige software til at se oplysningerne i et databaseformat. Disse generatorer tillader også databaseadministratoren at tilføje grafik til PDF'erne. Der er også en avanceret Excel-eksport, der gør det muligt for administratorer at konvertere databaseoplysninger til Excel-regneark, som kan bruges til at beregne oplysninger ved hjælp af formler indeholdt i Excel-programmet.