Forskellen i G u0026 N trådløse routere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløs-G Standard

Trådløs-G var den hurtigste protokol for trådløse medier, indtil Wireless-N blev udviklet. Trådløs-G fungerer på 2,4 GHz-frekvensbåndet og har en maksimal hastighed på 56 Mbps. Nogle enheder kan fordoble overførselshastigheden på Wireless-G-protokollen til 102 Mbps. Dette kaldes Super-G.

Trådløs-N Standard

Trådløs-N kan opnå en maksimal hastighed på 300 Mbps, selvom den typisk bruges inden for 130 til 150 rækkevidde i hverdags situationer. Wireless-N kan fungere på 2,4 GHz båndet, men omfatter også understøttelse af 5 GHz båndet. Det kan håndtere Wireless-G-signaler, selvom at have et G-signal på et netværk sænker netværkets maksimale effektivitet.

Fordele og ulemper

Trådløse G-routere er typisk billigere. Flere daterede mobilenheder, der gør ikke inkluderet Trådløs-N-understøttelse kan bruges på en G-router. Trådløs-N kan imidlertid håndtere begge typer samtidigt. Både G og N fungerer ved sammenlignelige hastigheder, fordi N's fulde funktioner ikke er udnyttet af mobile enheder. Det største negative for G er, at det er begrænset til 2,4 GHz båndet, som beboes af mange andre enheder. Wireless-N's evne til at bruge 5 GHz-båndet repræsenterer en fordel, fordi dette bånd er relativt tomt. Trådløse routere bruger forskellige protokoller til at opnå kommunikation med trådløse enheder. De mest almindelige er Wireless-G og Wireless-N protokollerne. Enheder kan bruge en eller begge protokoller. Det er vigtigt at overveje dette, når du køber en trådløs router.