Hvad er forskellen mellem bredbånds-DSL og en kabel-internetforbindelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

DSL

DSL (Digital Subscriber Line) er en type internetforbindelse, der løber gennem telefonledninger. Det er ofte pakket med telefontjenester, da det er forbundet til din telefonstik.

Kabel

Kabel Internet leveres normalt af dit kabelfirma. Den kører gennem koaksialkabler, den samme type kabel, som dit fjernsyn bruger til at hente kanaler fra dit kabelfirma.

Tilgængelighed

DSL-tilslutning er normalt tilgængelig i de fleste tætbefolket områder, men den er muligvis ikke tilgængelig i mindre byer eller landdistrikter. Kabelforbindelse er normalt tilgængelig overalt hvor der ydes kabletjenester.

Fordele

DSL-forbindelser er primært konsekvent den samme hastighed, uanset hvor mange mennesker der bruger den samme tjeneste. Kabel Internet kan variere, afhængigt af hvor mange personer der bruger den samme tjeneste som dig på et givet tidspunkt. Kabelforbindelser kan hurtigere samlede hastigheder end DSL-forbindelser. Hvordan du opretter forbindelse til internettet, kan variere afhængigt af dit budget og hvilken type internetforbindelse der er tilgængelig, hvor du bor. For de fleste koger internetforbindelse ned til to valg: Bredbånds DSL eller kabel.