Hvordan man sammenligner internetleverandører i mit område

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forbindelse

Der findes et par forskellige muligheder for din internetforbindelse. Du kan vælge dial-up, kabel, digital abonnentlinje (DSL) eller satellit. Sammenlign de forskellige forbindelser, der tilbydes, og bestem det, der er bedst for dit område.

Hastighed

Sammenlign de forskellige hastigheder, der tilbydes af hver udbyder. Hastigheder spænder generelt fra 256 Kbps (kilobits per sekund) til 12 Mbps (megabit per sekund). Jo mere du bruger internettet, jo højere hastighed vil du have.

Pris

Se på de forskellige priser, som hver internetudbyder tilbyder, og hvilke bonusser de tilbyder. Mange udbydere tilbyder et introduktionstilbud, som du måske vil udnytte. Dial-up er generelt den billigste, men det er også den langsomste og det kræver, at du opkalder internetudbyderen hver gang du vil få adgang til det. DSL og kabel er generelt de dyreste, men du behøver ikke at ringe ind, og de har normalt de hurtigste hastigheder.

Funktioner

Tjek de forskellige funktioner, som udbyderen tilbyder ud over din månedlige internet service Nogle udbydere tilbyder gratis e-mail, musik, kreditkort tilbud, antivirusprogram og web-plads til din adgang.

Teknisk support

Find ud af den tekniske support, som hver internetudbyder tilbyder. Hvis de har tech støtte, find ud af, hvornår den bliver tilbudt, og hvordan du kontakter dem. Der er mange muligheder, når det kommer til at vælge en internetudbyder til dit hjem eller forretning. Når du vælger en udbyder, er du normalt bundet til dem ved aftale i en bestemt tidsperiode. Det er vigtigt at sammenligne en række forskellige områder med hver udbyder først.