Internettyper af virus

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Sikkerhed er et alvorligt problem, når du surfer på internettet. Uden ordnede forholdsregler kan vira inficere brugernes computere, der forårsager problemer, der spænder fra sletning af filer for at beskadige operativsystemet og lade maskinen ikke starte. Antivirusprogrammer kan hjælpe med at registrere og fjerne computervirus.

Trojanske heste < / h2> Trojanske heste er stykker af ondsindet kode, der maskerer som noget harmløst, såsom en gratis screensaver, en musikfil eller en anden applikation, brugeren er interesseret i og downloader. Når de åbnes, kan de dog skabe en bagdør til skadelige hackingsformål eller at overføre dine personlige data til hackers computer.

Boot sector viruses

Boot sector virusser inficerer computerens boot sektor, hvilket er hvad der starter computeren i første omgang. også i stand til at beskadige et computers filsystem til at ødelægge data.

Netværksvirus

Også kendt som orme, spredes disse virus ofte via e-mail og lokalnetværk og er selvreplikerende. Mange orme kan få den inficerede computer til at sende kopier af sig selv til andre computere og dermed sprede infektionen. De typer af skader, de forårsager, kan variere. Nogle netværksvirusser bruger inficerede computere til at køre uønskede processer i baggrunden, der ikke er kendt for brugeren.

E-mail-virus

E-mail-virusser spredes via e-mail og fører generelt en brugers adressebog til Send ud masse spam-beskeder, der overfører virusen til alle modtagere.