Sådan deaktiveres SPI Firewall på NETGEAR

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn et andet internetbrowser session vindue. Skriv 'http://www.routerlogin.net' i adresselinjen og tryk på 'Enter' -tasten for at få adgang til Netgear routerens webbaserede interface. Eller skriv '192.168.0.1' eller '192.168.1.1.'

2.

Skriv 'admin' til brugernavnet og 'adgangskoden' for adgangskoden. Klik på 'OK' knappen for at logge ind på Netgear router og se hovedmenuen.

3.

Klik på linket 'WAN Setup' under afsnittet 'Avanceret' i venstre rude.

4.

Klik på et afkrydsningsfelt i feltet ud for 'Deaktiver SPI Firewall.'

5.

Klik på knappen 'Apply' for at slukke for stateful pakkeinspektion på Netgear router. knappen 'Logout' nederst i hovedmenuen for at afslutte den webbaserede grænseflade.

SPI eller 'stateful packet inspektion' er en vigtig sikkerhedskomponent i firewallen i Netgear router. Det blokerer uopfordret indgående trafik, fx 'hackere', og den undersøger trafik fra applikationer på computeren for mistænkelig aktivitet. En ulempe ved SPI er imidlertid, at det sænker forarbejdning af trafik på en hardwareenhed, såsom en router. Selv om SPI er en værdifuld sikkerhedsforanstaltning, og nedgangen i trafikken er ubemærket, indeholder Netgear en mulighed for at deaktivere SPI på de fleste af sine routeropgaver.