Sådan hoster du e-mail-servere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Host din mailserver på en statisk IP-adresse. Hvis din IP-adresse ændres for ofte, kan andre mail-servere muligvis ikke oprette forbindelse til din server. En statisk IP-adresse ændres aldrig. Hvis du lejer en dedikeret server eller co-lokaliserer din server inde i din hostingudbyder facilitet, er du allerede blevet tildelt en statisk IP-adresse. Hvis du kører en mailserver fra en internetforbindelse til hjemmet eller en lille virksomhed, så du kunne have fået en dynamisk IP-adresse. Bed din internetudbyder om at opgradere dig til en statisk IP-adresse, hvis du ikke allerede har en.

2.

Opret omvendte DNS-poster. Uopfordret email er et sådant problem, at mange e-mail-servere afviser rutinemæssigt indkommende e-mail, medmindre det forekommer usandsynligt, at de er blevet smedet. En omvendt DNS-post, også kendt som en PTR-post, forbinder din servers IP-adresse med serverens domænenavn. Oprettelse af dette link styrker troværdigheden af din server og gør andre mail-servere mindre tilbøjelige til at slette din mail. For at konfigurere en omvendt DNS-post, skal du bede din domænenavnadministrator om at oprette posten på dine vegne.

3.

Opret DNS 'MX' -registre. Domænenavnssystemet (DNS) er den tjeneste, som en computer bruger til at slå op på en serverens adresse. DNS understøtter en speciel post kun for mail-servere: 'MX' -rekordet. Disse poster, også kendt som 'mail exchanger' -registre, kortdomænenavne til mail-servere. Hvis din mail-server kaldes 'mail.mysite.net', skal du f.eks. Have en MX-post, der peger fra domænet mysite.net til serveren mail.mysite.net. Bed din DNS-administrator om at oprette dine MX-poster på dine vegne.

4.

Deaktiver e-mail-relaying i konfigurationen af ​​din mailserver. I moderne email-implementeringer er en mailserver formodes at acceptere e-mail adresseret til kun et domænenavn. En mailserver kan dog stadig vælge at acceptere en mail, så længe den videresender beskeden til sin destination. En mailserver, der accepterer enhver mail, er et åbent relæ. ansvarlig for så meget uopfordret mail, de fleste mail-servere blokkerer mail fra et åbent relæ, om det er legitimt eller ej. For at undgå denne situation, skal du tjekke din serveres konfiguration og sørge for, at den kun accepterer e-mail for sit eget domænenavn.

Tips og advarsler

  • Hvis dine brugere altid sender deres udgående mail via din server, kan du vælge at oprette en 'SPF' -optegnelse i DNS. Sender Policy Framework er en uformel standard, der giver dig mulighed for at fortælle andre mail-servere, hvorvidt din mail bliver forfalsket.
  • Fejlfinding af problemer med udstedelse af mail kan være særligt vanskelig: fejlkonfigurerede spamfiltre tilbyder sjældent fejlmeddelelser, når du sletter din beskeder.
  • E-mail er en af ​​de mest kritiske tjenester, som du skal have, når du starter et nyt websted, der kun rivaliseres af dit websted. Hvis dit postsystem ikke fungerer korrekt, risikerer du at mangle vigtige meddelelser fra venner, kolleger og kunder. Selv om e-mail-servere er frit tilgængelige på alle platforme og er enkle at konfigurere, er e-mail fortsat særdeles besværligt at være vært for succes. Det er ikke tilstrækkeligt at konfigurere din mail server korrekt Du skal også gøre din server følge en håndfuld konventioner for at sikre postlevering.