Sådan konfigureres en Routing u0026 Remote Access Server i 2008

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Tilføj roller'. Dette åbner et guidenvindue, der giver dig mulighed for at tilføje tjenester til computeren.

2.

Marker feltet 'Netværkspolitik og adgangstjenester' og klik på 'Næste'. På den næste skærm klikker du på 'Routing and Remove Access' og klikker på 'Installer'. Dette installerer tjenesten.

3.

Klik på knappen 'Start' igen, og klik derefter på 'Administrative værktøjer'. Nu er 'Routing and Remote Access' -værktøjet tilgængeligt. Klik på genvejen for at åbne konsollen.

4.

Højreklik på din server til venstre og vælg 'Konfigurer og aktiver router og fjernadgang.' Højreklik på ikonet 'IPv4' og vælg 'Ny Routing Protocol.' Dette åbner en ny dialogboks.

5.

Vælg 'RIP version 2 for internettet' og klik på 'OK'. Klik på 'OK' igen i hovedkonfigurationsvinduet. Dette konfigurerer tjenesten for din server.

Din Windows 2008-server giver dig mulighed for at bruge computeren som en router. Dette kaldes 'Routing og Remote Access Services.' Dine klientmaskiner forbinder til Windows 2008-serveren og bruger rutingstabellen til at sende datapakker til andre brugercomputere på netværket. Dette er gavnligt, hvis du ikke har en router på netværket, men du vil segmentere dit netværk i separate IP-adresseblokke.