Sådan opretter du forbindelse til et trådløst LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til 'Start' og derefter 'Netværk og internetforbindelser.' En dialogboks til netværksforbindelse åbnes.

2.

Åbn 'Netværksforbindelser' og klik på 'Trådløs netværksforbindelse.' Et trådløst netværkskonfigurationsvindue vises.

3.

Klik på 'Trådløse netværk' og 'Tilføj'. Du kan se tekstbokse til dit trådløse netværksnavn og kodeord.

4.

Indtast dit SSID (netværksnavn), hvis det ikke automatisk fyldes direkte fra dit LAN router. Indtast også dit netværksadgangskode.

5.

Vælg 'OK' for at gå ud af det trådløse konfigurationsvindue. Dine indstillinger bliver gemt. Din computer vil deltage i det trådløse LAN når det er inden for routerens område.

Tips og advarsler

  • Du kan tilføje en Macintosh-computer med et AirPort-kort til ethvert PC-trådløst LAN. Klik på AirPort-ikonet nær systemuret, og klik på 'Tænd AirPort On.' AirPort vil registrere netværket og anmode om adgangskoden. Din Mac bliver automatisk tilmeldt, når adgangskoden er accepteret.
  • Hvis du har problemer med trådløst netværk, kan du konfigurere din router til kun at tillade bestemte computere på LAN. Gå til afsnittet 'Trådløse gateways' i din routerens brugervejledning for at få komplette instruktioner om, hvordan du konfigurerer denne type netværk med din specifikke router.
  • Et PC-trådløst LAN eller lokalnetværk er en samling computere, der er tilsluttet netværk sammen med en bredbånds trådløs router. For at forbinde din computer til et trådløst LAN skal du bruge det trådløse netværksnavn og adgangskode til LAN'en. Du skal også have en Wi-Fi eller trådløs computer. Så længe din computer er trådløs klar, kan du oprette forbindelse til ethvert LAN, du kender adgangskoden til. Brug værktøjet Windows Wireless Connection til de hurtigste resultater på en pc.