Sådan sender du et våg på LAN-kommando

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Brug Matcode-kommandolinjen til Wake-on-LAN til at sende en WOL-kommando

1.

Åbn webbrowseren på værtscomputeren og gå til matcode WOL-webside (se Ressourcer).

2.

Klik på linket 'Download MC-WOL.EXE' nederst på siden og gem filen MC-WOL.exe til en lokalitet på den lokale harddisk, f.eks. C: \ Temp.

3.

Åbn Windows-kommandoprompten ved at klikke på 'Start' og 'Kør'. Skriv 'CMD' i dialogboksen og klik på 'OK' knappen.

4.

Skriv følgende kommando i kommandoprompten. Udskift u0026 lt; Path til WOL Utility u0026 gt; med stien, hvor du gemte filen 'MC-WOL.exe', som f.eks. C: \ Temp. Udskift u0026 lt; MAC-adresse u0026 gt; med MAC-adressen til målcomputerenes netværksadresse, f.eks. A1: B2: C3: D4: E5: F6.u0026 lt; Path to WOL Utility u0026 gt; \ MC-WOL u0026 lt; MAC-adresse u0026 gt;

5.

Tryk på 'Enter.' En magisk pakke sendes til alle computere, hvor målcomputeren reagerer på den ved at tænde

Tips og advarsler

  • Målcomputeren skal have et WOL-kompatibelt bundkort og netværkskort.
  • Opdater hovedkort og netværk kort til den seneste firmware revision.
  • Indstil computerens BIOS for at aktivere WOL. Metoden til adgang til computerens BIOS-indstillinger varierer fra computer til computer, men involverer normalt at trykke på en bestemt nøgle kort efter, at computeren er tændt.
  • WOL-kablet skal være korrekt forbundet mellem bundkortet og netværkskortet .
  • LChu Networks opretholder en omfattende liste over WOL-kommandoprogrammer på sin hjemmeside (se Resources).
  • Den magiske pakke bruger multicasting-teknologi, som kan markeres af nogle netværksdirektører som en form for computer hacking og kan ikke videreføres. Dette vil medføre, at WOL-funktionen ikke virker.
  • Målcomputeren skal være tilsluttet en stikkontakt til WOL til at arbejde.
  • Denne artikel forudsætter, at målcomputeren er tilsluttet det samme netværkssegment som værtscomputeren. Hvis de er på forskellige segmenter, skal '/ a ip-adresse' -knappen tilføjes til slutningen af ​​kommandoen, hvor 'ip-adresse' er multicast-adressen til LAN-segmentet på målcomputeren. For eksempel, hvis målcomputeren er IP-annonce kjole er 192.168.1.20, multicast adressen ville være 192.168.1.255.
  • Wake on LAN (WOL), er en teknologi, der tænder en computer uden at være fysisk til stede på computeren. En WOL-kommando sender en specielt dannet netværksbesked kaldet en magisk pakke til alle computere på samme netværkssegment som målcomputeren. Hver computers netværkskort er entydigt identificeret ved hjælp af MAC-adressen (Media Access Control). Kun den computer, der har mål MAC-adressen, svarer ved at signalere bundkortet til strøm på computeren. WOL-kommandolinjeværktøjet ved Matcode er en af mange værktøjer, der kan sende en WOL-kommando.