Sådan tildeles en IP-adresse til Cisco Catalyst 2900Xl

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut Cisco Catalyst seriekonsolkabel til den serielle konsolport på Cisco Catalyst 2900XL. Tilslut den anden ende af seriekonsolkablet til 9-polet seriel port på computeren.

2.

Åbn et terminalkommunikationsprogram på computeren (f.eks. Hyperterminal eller Putty hvis du bruger Windows eller Minicom, hvis du bruger Unix eller Linux) og konfigurerer programmet til at kommunikere via porten, hvor seriekonsolkabel er tilsluttet, ved hjælp af 9600 bits pr. sekund (indstillet til 'baud eller' bps 'indstillinger) og strømstyringssæt

3.

Tryk på 'Enter' -tasten et par gange, indtil Cisco Catalyst-kommandolinjens grænsefladeprompt vises.

4.

Skriv 'aktiver' og tryk på 'Enter' -tasten, og indtast derefter adgangskoden for at få adgang til 'privilegeret exec' -tilstand på kontakten, hvis det ønskes.

5.

< p> Skriv 'config t' og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv 'interface vlan1' og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv 'ip-adresse 192.168.1.1 255.255.255.0' udskiftning '192.168.1.1 255.255.255.0' med IP-adresse og subnetmaske beregnet til brug på Cisco Catalyst 2900XL, og tryk derefter på ' Enter '-tasten.

Skriv' exit ', og skriv derefter' exit 'igen og skriv derefter' exit 'igen, hver gang efterfulgt af at trykke på' Enter '-tasten i for at afslutte konfigurationssessionen.

Ved tildeling af en IP-adresse til en administreret netværksafbryder, som f.eks. En Cisco Catalyst 2900XL, kan en administrator administrere netværksknappen eksternt. Fordelen er enorm: det er ikke nødvendigt at tilslutte kontakten lokalt med et serielt kabel hver gang en konfigurationsændring er påkrævet. Tilføjelse af en IP-adresse til switch-konfigurationen kan udføres i et par trin.