Computer Monitoring Definition

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Computerovervågning er optagelse eller overvågning af en brugers computeraktivitet. Denne overvågning kan omfatte brugerens lagring af data på en harddisk eller overførsel af data eller aktivitet på internettet. Computer overvågningsprogrammer kan bestemme varigheden af ​​medarbejdertid brugt på bestemte aktiviteter, samt optagelse af links til websites, chat-samtaler og nøgleslag.

Typer

To almindelige typer computerovervågning er netværksovervågning og virksomhedstilsyn. Netværksovervågning indebærer overvågning af internettrafik og information. I henhold til USA's Communications Assistance for Law Enforcement Act er al bredbåndsinternettrafik, herunder instant messaging og e-mails, underlagt overvågning fra de føderale retshåndhævende myndigheder. Corporate overvågning er overvågningen af ​​computeraktiviteter til at indsamle data til markedsføringsformål eller at sælge til andre virksomheder. Dette gør det muligt for organisationer at tilpasse deres annoncer og produkter efter kundens behov baseret på internetaktivitet og præferencer.

Sjov Fakta Google udfører en slags computerovervågning ved at lagre oplysninger om brugere baseret på websøgninger. Computerbrug er nu almindelig både i hjem og organisationer. Virksomheder og agenturer kan føle behovet for at kontrollere eller overvåge computer og internetbrug af forskellige årsager. Computer overvågning hjælper med denne opgave.