Hvad er en protokolstabel?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfiguration

Protokoller defineres og grupperes sammen ved funktion. Der oprettes en overordnet definition for den pågældende gruppe med angivelse af dets ansvar. Et diagram for opsummering af divisionerne mellem grupperinger skulle udtænkes. Designerne af TCP / IP valgte at vise det som en stak, ligesom tværsnit af en kontorblok. Hvert niveau kaldes et 'lag'.

Funktion

Stakken vises altid med applikationerne øverst og det fysiske lag nederst. To enheder ønsker at udveksle data. Begge kører protokollens pakke. Der er en linje, der forbinder de to sider. Data stammer fra afsenderens applikationslag. Den er sendt ned i stakken, hvor hvert lag udfører en handling, inden dataene går ned på et niveau. Dataene aflader afsenderen i bundlaget og ankommer til bundlaget på modtagestakken. På denne side udfører hvert lag sin opgave og sender derefter dataene op på et niveau, indtil det kommer til den modtagne applikation.

Fordele

Den lagdelte model gør det muligt at isolere forskellige kommunikationsfunktioner og behandles som en tjeneste . Dette gør det muligt for hvert lag at specialisere sig i en bestemt funktion, der kræver tjenester af lavere lag. En Protocol Stack er et koncept, der anvendes i kommunikationssoftware standarder. Ideen blev først oprettet med definitionen af ​​TCP / IP-protokollen (Transmission Control Protocol / Internet Protocol) -stakken i 1974. Konceptet blev videreudviklet af den internationale standardiseringsorganisations Open Systems Interconnection (OSI) syv-lags model.