Hvordan fejlfindes en AT u0026 T Lokal Kun DSL-forbindelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller strømmen. Sørg for, at DSL-modemet er sat i stikkontakten, og at det tændes, hvilket tyder på at det er tændt.

2.

Kontrollér kablerne. Der er flere kabler, der forbinder din telefonlinje, DSL'ens kilde, til din computer. Kontroller, at Ethernet-kablet er korrekt indsat i din computer og DSL-modem. Kontroller også, at telefonlinjen er korrekt indsat fra DSL-modemet til din telefonstik. Hvis du også bruger en trådløs router, skal du kontrollere, at Ethernet-kablet fra modemet er sat korrekt i, og at det trådløse lys tændes for at bekræfte, at du sender en forbindelse.

3 .

Installer DSL-filtre på hver telefonstik, der har en telefon tilsluttet. Hvis en telefonlinje er tilsluttet direkte til telefonstikket, kan du få interferens, der kan blokere forbindelsen.

4.

Strøm cyklus dit modem og computer. Sluk og tag stikket ud af dit DSL modem. Sluk også computeren. Efter nogle få sekunder skal du sætte modemet i igen og tænde modemet og din computer.

Udover mobil-, hjemme- og tv-tjenester har AT u0026 T også DSL-service til dit hjem. DSL downloadhastigheder spænder fra 1,5 Mbps til 6 Mbps. DSL-tjenesten kan kombineres med andre hjemmetjenester for at spare penge og placere alle dine hjem tjenester på en regning. Hvis du har problemer med at oprette forbindelse til internettet med dit DSL, kan fejlfinding hjælpe med at diagnosticere og løse problemet.