Hvordan opsætter jeg et trådløst netværk fra en pc til en bærbar computer ved hjælp af et kabelmodem?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tag stikket ud for dit kabelmodem, men hold kablet med din internetforbindelse tilsluttet modemet.

2.

Afbryd internetkablet bag på pc'en og sæt det i stikket mærket 'Internet' på bagsiden af ​​din router.

3.

Tilslut kabelmodemet igen stikkontakten for at genoprette strømmen og give det et par minutter at oprette forbindelse til internettet.

4.

Tilslut din trådløse router til stikkontakten og lad den starte op. Se efter, at internettet, WAN eller WLAN-lysene lyser, hvilket vil betyde, at det er forbundet til modemet.

5.

Slut pc'en til den trådløse router med netværkskabel, der fulgte med routeren. Brug en af ​​de porte, der ikke er mærket Internet, WAN eller WLAN.

6.

Åbn din webbrowser og indtast IP-adressen, så du kan konfigurere din router. Indtast brugernavnet og adgangskoden til din router, når du bliver bedt om det på skærmen. IP-adressen, brugernavnet og adgangskoden findes i instruktionerne, der fulgte med din router.

7.

Følg På skærmen beder man om at afslutte konfigurationen af ​​pc'en til routeren. Denne proces kan variere af producenten, så se producentens instruktioner om nødvendigt.

Installation af et trådløst computernetværk i dit hjem har flere fordele. Du vil få adgang til din internetforbindelse med din bærbare computer eller mobiltelefon uden at være forbundet med en ledning. En trådløs forbindelse tillader også, at forskellige computere kan dele eksterne enheder som printere og scannere. Du kan også bruge din stationære pc som mainframe, lagre filer og programmer på skrivebordets harddisk og ikke på harddisken på din bærbare computer, hvilket vil forbedre ydeevnen på din bærbare computer.