Microsoft VPN-problemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Microsoft Virtual Private Network (VPN) er et netværk, der bruger internettet som et netværksmedium. Det forbinder offentlige og fælles netværk for at oprette et netværk til en arbejdsplads eller privat hjem. Det bruger internettet til at reducere omkostningerne, men giver samtidig sikre og pålidelige netværksforbindelser. Dataene krypteres og forbinder fjernnet og kontorer. Der er mange anvendelser til en VPN.

VPN-server med en netværksadapter

Nogle gange vil klienter ikke kunne få adgang til ressourcer på en server med en netværksadapter. En måde at overvinde dette på er at udgive serveren bag en firewall. På den måde kan klienten oprette forbindelse til firewallets offentlige IP-adresse. En anden måde er at konfigurere serveren til at installere det andet netværkskort.

RRAS-forbindelse

RRAS står for routing og fjernadgang. Når grænsefladen er valgt som 'Internet' og VPN-server er aktiveret, videresender RRAS ikke pakker. Dette sker, hvis grænsefladen ikke er punkt-til-punkt tunneling protokol (PPTP) eller lag 2 tunneling protokol (L2TP).

Opkalds netværk

Når du vælger 'Log på ved hjælp af opkalds netværk' option, den nyoprettede VPN-forbindelse er ikke tilgængelig. Du skal logge ind som administrator og danne en forbindelse 'for alle brugere.'