Hvad er meningen med et UTP-kabel?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fordele

UTP-kablet er omkostningseffektivt og nemt at opnå. Da kablerne er tynde og fleksible, kan de installeres i trange rum. Selvom UTP-kabeloverførselshastighederne engang var trægte, er nyere implementeringer af overførselshastigheder for kategori 6 UTP-understøttelser på op til 10.000 megabit per sekund (Mpbs).

Ulemper

UTP-kabelforløb kan ikke overstige en maksimal samlet længde på 100 meter fra ende til ende. Selvom kablet har en isoleret belægning, indeholder den ikke nogen afskærmning mod ekstern elektromagnetisk interferens. Fordi UTP er ubeskyttet, kan den ikke installeres over lysarmaturer eller i nærheden af ​​visse typer elektronisk udstyr.

Typer

Ledningerne i UTP-kablerne er snoet for at reducere signalstøj og krydstalk. Kabeltyper er derefter kategoriseret efter antallet af wire drejninger pr fod. Jo højere kategori nummer, desto mere vendinger pr fod, og jo bedre signalkvaliteten. Selvom den elektroniske industriforening og telekommunikationsindustrien (EIA / TIA) har defineret i alt seks kategorier af UTP i 2010, anvendes kategorier 3 og 5 hyppigst. Ubeskyttet Twisted Pair (UTP) er en kabeltype, der almindeligvis findes i computernetværk og telefonsystemer. De fleste UTP kabler indeholder otte ledninger snoet sammen i fire par og afsluttes af et stik kaldet en RJ-45 jack.