Hvordan ved jeg, om nogen bruger min internetforbindelse på en D-Link Router?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Find MAC-adresserne for tilsluttede enheder

1.

Klik på 'Start' og derefter 'Kør'.

2.

< p> Skriv 'cmd' i søgefeltet og tryk 'Enter'.

3.

Skriv i 'ipconfig / all' Skriv ned MAC-adressen til computeren. < /p>

4.

Repeat processen for enhver computer, der har lov til at oprette forbindelse til dit netværk.

Kontrol af routeren

1. < / p>

Tilslut et Ethernet-kabel mellem computeren og en af ​​de fire LAN-porte (Local Area Network) på bagsiden af ​​routeren.

2.

Åbn en webbrowser og gå til '192.168.0.1.' På login-skærmen skal du vælge 'admin' i rullemenuen og derefter klikke på 'Log ind'. Læg adgangskassefeltet blank, medmindre du tidligere har ændret adgangskoden.

3.

Klik på 'Status' i øverste menu, og klik derefter på 'Trådløs'.

< p> 4.

Sammenlign listen over autoriserede MAC-adresser til listen over tilsluttede MAC-adresser. Hvis du finder en MAC-adresse, der ikke er på din liste over autoriserede MAC-adresser, bruger denne enhed uden tilladelse.

En af ulemperne ved en trådløs router er, at det ikke er så nemt at overvåge præcis, hvem der forbinder til dit netværk, især hvis du ikke har trådløs sikkerhed aktiveret. På en måde kan du kontrollere, om uautoriserede brugere har adgang til dit netværk på en D-Link-router, for at kontrollere routerens status. Derfra kan du kontrollere alle de tilsluttede enheder via MAC-adresse. Hvis du ikke genkender en MAC-adresse fra listen, er der en uautoriseret bruger på netværket.