Sådan downloades og afspilles dvd-sårere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til et websted, der giver en dvd-screener-fil, der skal downloades; Indtast et navn og en adgangskode i det relevante felt, hvis medlemskab for at få adgang til hjemmesiden er påkrævet.

2.

Højreklik på DVD-skærmens 'Download' -knap på hjemmesiden. Vælg 'Gem link som' i rullemenuen. Lad navnet på dvd-skærmen være som i kolonnen 'Navn' øverst i vinduet, der vises. Klik på 'Gem' knappen nederst i vinduet.

3.

Vent som en fremdriftslinje vises nederst i webbrowseren og udfyldes fra venstre mod højre.

4.

Start den standard videospiller, der følger med computerens operativsystem: vælg 'Windows Media Player' fra 'Start', 'Alle programmer' menu, hvis du er på en pc eller ved at dobbeltklikke på QuickTime Player inde i mappen 'Programmer', hvis du er på en Mac.

5.

Træk dvd-videofilen, der er nu på skrivebordet på ikonet til videospiller - ikonet Windows Media Player er på værktøjslinjen nederst til højre på skærmen, hvis du er på en pc eller i dock til venstre for skærmen eller nederst på skærmen, hvis på en Mac. Vent til et videovindue vises på skrivebordet.

6.

Klik på knappen 'Afspil' på kontrolpanelet under videovinduet for at afspille dvd-skærmen Klik på 'Stop' -knappen, når du er færdig. Afslut video afspilleren programmet.

Organisationer som filmstudier, der leverer dvd-forhåndsvisninger til medierne, har vendt sig til internettet som en mere omkostningseffektiv distributionsmetode, der ikke kræver posteringer. En webbrowser kan bruges til at downloade en dvd-screener, hvilket eliminerer behovet for en fysisk DVD-disk. En videospiller, der leveres med Macintosh- eller pc-computers operativsystem, kan derefter bruges til at afspille den digitale fil, der indeholder dvd-screeningen.