Sådan fejlfindes Linksys på en Mac

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afbryd internetforbindelsen, f.eks. kabel- eller DSL-modemet.

2.

Power Cycle Linksys-routeren.

3.

Vent fem minutter, og åbn derefter 'Terminal' -programmet under 'Hjælpeprogrammer'.

4.

Type ' ping -c 5 www.google.com 'og tryk på' Enter '. Hvis du ser '5 pakker sendt, 5 pakker modtaget', er problemet blevet løst. Hvis du ser 'Request timeout', fortsæt til næste trin.

5.

Åbn 'Systemindstillinger' på Mac ved at klikke på ikonet på Dock eller ved at vælge det fra menuen 'Apple' i øverste venstre hjørne af skærmen.

6.

Klik på 'Netværk' under kategorien 'Internet og trådløs'.

7.

Klik på 'Ethernet', hvis din computer forbinder til routeren med et Ethernet-kabel eller 'Airport', hvis du bruger en trådløs forbindelse.

8. < / p>

Kontroller status for forbindelsen. Den skal vise 'Connected' og vise forbindelsens IP-adresse. Normalt er det 192.168.1.x, hvor x er et tal mellem 1 og 254. Hvis det ikke vises 'Tilsluttet', skal du sørge for, at kablet er korrekt tilsluttet, eller at det trådløse signal er indstillet til at oprette forbindelse til den korrekte SSID og bruger den korrekte adgangskode.

9.

Åbn en webbrowser. Indtast adressen 'http://192.168.1.1' og tryk på 'Enter'.

10.

Lad brugernavnet være tomt og indtast 'admin' for adgangskoden; hvis login-credentials for routeren er blevet ændret, skal du indtaste dem for at logge ind på routeren.

11.

Klik på 'Status'. Hvis du kan nå dette punkt, betyder det, at dit netværk fungerer korrekt.

12.

Se oplysningerne under 'Internetforbindelse.' Hvis IP-adressen er alle nul, betyder det, at DSL- eller kabelmodemet ikke sender en IP-adresse til routeren, og problemet skal løses med din internetudbyder.

Tips og advarsler

  • Hvis du når det punkt, hvor du skal ringe til din internetudbyder, tester og bekræfter du modemet. Hvis modemet er verificeret som fuldt operationelt, kan Linksys-routeren muligvis nulstilles eller udskiftes.
  • Det kan være meget frustrerende, når din internetforbindelse ikke virker. Ofte kan synderen være den Linksys-router, dine computere bruger. En router er i det væsentlige en lille computer og kan lide af nogle af de samme problemer som en traditionel stationær computer , såsom overophedning og lockups.