Sådan opsættes Fil u0026 amp; amp; Printerdeling

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indstil alle computere på netværket for at bruge det samme 'Arbejdsgruppe' -navn. Klik på 'Start', og højreklik derefter på 'Denne computer' og vælg 'Egenskaber'. Klik på linket 'Advanced System Settings' (i Windows XP, spring over det sidste trin). Klik på fanen 'Computer Name', og marker derefter 'Workgroup' -navnet. Klik på 'Skift' for at ændre navnet, indtast navnet på din netværks arbejdsgruppe og klik på 'OK'. Du skal muligvis genstarte computeren, så ændringerne får virkning.

2.

Aktiver fil- og printerdeling (Bemærk, dette trin er ikke nødvendigt i Windows XP). Klik på 'Start', klik på 'Kontrolpanel', og klik derefter på 'Netværk og Internet' og klik derefter på 'Netværk og delingscenter'. Indstil 'Network Discovery', 'File Sharing', 'Public Folder' og 'Printer Sharing' til 'On', og klik derefter på 'Apply.'

3.

Del filer efter enten at trække dem til mappen 'Public' ('Shared Documents' i Windows XP) eller højreklik på ikonet og vælg 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Deling', og klik derefter på knappen 'Del'. Som standard kræver Windows Vista og 7 et brugernavn og en adgangskode til alle, der forbinder de delte ressourcer.

4.

Opret forbindelse til den delte printer eller filer ved at klikke på 'Start' og derefter klikke på 'Netværk'. Dobbeltklik på navnet på computeren med den delte ressource. Dobbeltklik på den delte ressource for at få adgang til den. I tilfælde af en printer bliver du bedt om at installere printerdriverne til din computer.

Netværkscomputere kan gøre mere end bare dele en internetforbindelse. Med et korrekt konfigureret hjem- eller lillenetværk kan du dele en printer med alle computere og dele filer mellem systemerne. Det tager et par minutter at oprette tilladelserne, og så er du klar til at gå.