Sådan opsiges en Cat6-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skub booteren, der følger med stikket, over kabelens ende og ud af vejen.

2.

Strip Den ydre kappe fra kablet ca. 2 tommer tilbage, ved hjælp af kabelstrimmeren. Bøj ledningerne tilbage, og brug værktøjskniven til at skære forstærkningskredsen, så den er jævn med den afskårne ende af jakken.

3.

Separat og ret alle ledningerne . Der vil være fire snoet par; untwist og ordne dem i følgende rækkefølge, fra venstre til højre: orange banded, orange, green banded, blå, blå banded, grøn, brun banded, brun.

4. ledningerne ind i lastbjælken, der følger med stikket. Sørg for at holde ledningerne i den rigtige rækkefølge, som du gør. Skub lastbøjlen ned til enden af ​​jakken, og skær trådene lige over, 1/4 tommer fra lastbjælken ved hjælp af skæren.

5.

Slip stik på ledningernes ende, med lederne vendt opad. Hold stikket stramt mod laststangen og krymp det på plads. Afslut ved at skubbe støvlen over stikket.

Hvis du nogensinde har installeret en 8P8C-stik, almindeligvis kendt som en RJ45, på kategori 5-kabel, har du ingen problemer med at afslutte et cat6-kabel. Kategori 6 indeholder forbedret afskærmning for at øge gennemløbshastigheden, men er ellers identisk med cat5 og anvender de samme værktøjer. Selvom du aldrig har arbejdet med netværkskabel før, er konnektorerne og værktøjerne designet til at forenkle montage og foretage en ordentlig elektrisk forbindelse hver gang uden lodning nødvendig.