TCP / IP-transportlagsprotokollerne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  TCP / IP er den mest almindelige computer netværksprotokol stack i verden. Open Systems Interconnect- eller OSI-modellen er en referenceramme, der logisk bryder computernetværkskommunikationsprotokoller i lag. OSI-modellen har syv lag, og transportlaget sidder i midten. Funktionaliteten af ​​TCP / IP-transportlagprotokoller skyldes deres position i OSI-modellen, da de broerer de øverste og nederste lag.

Transmissionskontrolprotokol

Transmissionskontrolprotokollen eller TCP er den mest Anvendt Transport Layer-protokol. Dens optagelse i navnet på protokollstakken, TCP / IP, hvor hele internetfunktionen er en indikation af dens udbredelse. En effektiv måde at forklare TCP på er at undersøge forholdet mellem Internet Protocol, eller IP og TCP. IP-funktionerne på 'Network Layer' af OSI-modellen, som er direkte under 'Transport Layer.' Mens IP leverer data i bulk fra det ene slutningssystem til et andet, baseret på systemets 'IP-adresser, undersøger TCP ting lidt mere detaljeret om sig selv med grunden til, at dataene leveres. Det virker som en gateway mellem dataene rejser på tværs af netværket og de applikationer, der vil bruge disse data. TCP skaber en logisk forbindelse mellem to systemer, der åbner en kanal med meningsfuld kommunikation. Det søger at sikre, at de data, der sendes fra et system, kommer i kontakt med destinationssystemet. < h2> Bruger Datagram Protocol Bruger Datagram Protocol eller UDP, giver funktionalitet svarende til TCP, men med to vigtige forskelle. Det første er det, mens TCP skal udføre et 'håndtryk' mellem de to kommunikationssystemer for at sikre, at de er begge klar over, at kommunikation er ved at ske, UDP har ikke et sådant krav. Kommunikation kan indledes fra et system til et andet, uden at målsystemet er opmærksom på, at data er på vej. Forskellen er, at mens TCP har en mekanisme til at sikre, at dataene sendt fra et system ankommer i nøjagtig samme form som det blev sendt, tilbyder UDP ingen sådanne garantier. Det er en 'best-effort' -protokol og betragtes som sådan ikke som pålidelig. På grund af den manglende overhead, der kræves for at gennemføre de manglende funktioner, er UDP en meget hurtigere protokol end TCP og kan hurtigere få dataene fra oprindelse til destination.

X.25 Over TCP

Der er ingen anden TCP / IP Transport Layer-protokol, som er lige så fjern som almindelig som TCP og UDP, men der henvises til 'X.25 Over TCP' eller XOT, protokollen. XOT blev udviklet af Cisco System Inc. for at muliggøre overførsel af en fælles lavere niveau protokol, X.25, over IP-netværk. Det fungerer ved at indkapslere X.25-dataene inde i TCP-pakker, som derefter behandles som enhver anden TCP-trafik på TCP / IP-netværket. XOT fungerer som buffer i denne proces.