Tilføjelse af en rute i Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Windows' (eller 'Start' -knappen i XP) i nederste venstre del af skærmen. I søgefeltet, tast 'cmd' og tryk 'Enter'. For Windows XP, klik på 'Kør' og tast 'cmd' i tekstboksen og tryk 'Enter'. Dette vil frembringe et DOS-vindue med en kommandoprompt.

2.

Indtast 'netstat --rn' på DOS-kommandoprompten og tryk på 'Enter'. Dette giver dig en liste over de ruter, der er tilgængelige for din maskine. Hvis du ser den rute, du har brug for, behøver du ikke gøre noget længere, da din maskine skal have forbindelse til det pågældende netværk. Hvis ruten er til stede, og du ikke har forbindelse, skal du kontrollere specifikationerne for den givne rute og verificere netværksadressen, undernetmasken, gatewayen, metricen og grænsefladespecifikationerne for at sikre korrekthed. Hvis ruten er forkert angivet, kan du bruge kommandoen 'route delete' som følger:rute slet 138.210.21.0Dette skal slette den forkerte rute.

3.

Indtast 'rute' ved kommandoprompten og tryk på 'Enter'. Dette giver dig en liste over de rutekommando-indstillinger, som du kan bruge som vejledning. For at tilføje din nye rute skal du ved kommandoprompten indtaste kommandoen som følger og trykke på 'Enter' -tasten:rute tilføj 138.210.21.0 mask 255.255.255.0 154.201. 112.251 metrisk 3 IF 1Denne kommando tilføjer en rute til netværk 138.210.21.0, med en undernetmaske på 255.255.255.0, via gatewayen på 154.201.112.251, med en metrisk (hop-tæller) på 3 i grænseflade 1.Hvis parameteren 'IF' (grænseflade) ikke er angivet, forsøger Windows at finde den bedste grænseflade gennem som at komme til porten.På dette tidspunkt har du tilføjet en ny netværksrute til Windows.

Tips og advarsler < / h4>

  • Hvis du vil have ruten til at forblive mellem genstart, tilføj '-p' før alternativet 'Tilføj' af rutekommandoen.
  • Netværks routere og switche håndterer typisk routingbehovet i lokale netværk og vidnetværker, men der er tidspunkter, hvor du skal tilføje en ellers ukendt rute til din Windows-maskine. Heldigvis letter Windows 7, Windows Vista og Windows XP denne proces gennem netværkskommandoer udstedt via en DOS-prompt. Et par enkle kommandoer kan få din nye rute tilføjet og tilgængelig til din Windows-maskine.