Definition af kasseret VoIP-pakke

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tabte pakker

Pakkerne går tabt i netværket af to grunde. Hovedårsagen til pakktab er overbelastning. Hvis en pakke ankommer til en router og routerbufferne er fulde, kasseres pakken. Rammer bruges til at sende pakker på tværs af ethvert enkelt link. På et hvilket som helst transmissionslink kunne en af ​​bitene ændre sig under transmission. Dette er en lille fejl. Hvis der opdages en bitfejl i en ramme, der bærer pakken, kasseres den.

Forsinkede pakker

Voice-tjenester afspiller en lyd i realtid, der består af dataene i pakker sendt fra den anden ende af kredsløbet. Hvis dataene ankommer for sent, er tidspunktet for afspilning af lyden allerede passeret, så pakken kasseres.

Gendannelse

Når en pakke går tabt, skal modtageren slutte at afspille en lyd i stedet for den manglende data. Normalt afspilles lyden kun den sidste lyd, der spilles, men med reduceret lydstyrke. Hvis et stort antal pakker går tabt i en række, vil lyden falme væk. En pakke er en gruppe af bits, der sammen repræsenterer nogle virkelige ting. I et VoIP-system oversættes lyde til grupper af bits, der placeres i pakker til levering til den fjerne ende. Pakker til enhver IP-forbindelse kan gå tabt af flere årsager. For dataforbindelser skal fortabte pakker sendes igen. For taletjenester skal pakker ankomme til tiden. Retransmittering af pakker, der går tabt, vil tage for meget tid.