Hvad er OPC-protokollen?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Krav

OPC kan ikke oprette forbindelse til en boremaskine eller et hulpunch. Maskinen den kommunikerer med skal have en programmerbar logikcontroller (PLC). Dette er en tilknyttet computerstyret controller.

Funktioner

Maskinen på butiksgulvet styres af PLC. På kontoret har ingeniøren en Windows-pc og ønsker at styre maskinens funktioner. Med en fysisk dataforbindelse er denne funktionalitet mulig. OPC oversætter de to systemer.

Konfiguration

OPC-softwareudbydere tilbyder OPC Aggregation (en PLC tilsluttet flere Windows-computere), OPC Tunneling (kommunikation over et netværk) og OPC Bridging (kommunikation mellem Windows-servere for at udveksle OPC-data). OPC-softwareudbydere tilbyder tjenester til industrielle kunder til at automatisere deres systemer. 'OPC' indeholder et akronym inden for et akronym. Det betyder OLE Process Control. Akronymet 'OLE' står for Objektforbindelse og indlejring. Udtrykket 'protokol' er en misdannelse. Dette er virkelig en pakke af protokoller. Deres formål er at interface mellem industrielle enheder og Windows-programmer.