Hvordan hakker jeg en 5-port Linksys Skift til et hjemmenetværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forbindelser

1.

Tilslut op til fem computere til Linksys-kontakten med Ethernet-kabler for at oprette et selvstændigt netværk. Bemærk, at dette netværk ikke forbindes til andre netværk eller via internettet via omskifteren. Hvis en af ​​portene på kontakten er mærket 'Uplink', skal du slutte en computer til den med et Ethernet-crossover-kabel.

2.

Tildel statiske IP-adresser til hver computer, der er tilsluttet til kontakten for at muliggøre kommunikation mellem dem. Åbn kontrolpanelet 'Netværk og delingscenter', og klik derefter på knappen 'Lokal forbindelse' for at undersøge indstillingerne for computerens Ethernet-adapter. Klik på knappen 'Egenskaber', vælg derefter TCP / IPv4-elementet og klik på 'Egenskaber'. . 'I vinduet, der vises, skal du vælge' Brug følgende IP-adresse 'og indtaste IP-adressen i det første felt. Giv den første computer du opretter IP-adressen 10.0.0.1, den anden 10.0.0.2 og osv. Brug 255.0.0.0 til feltet 'Subnet mask' og lad standard gateway være tomt. De computere, der er tilsluttet kontakten, kan nu henvise til hinanden ved hjælp af de tildelte IP-adresser til deling, spil og anden netværksorienteret software

3.

Tilslut Linksys-kontakten til en router eller anden kontakt i dit netværk for at udvide dette netværk. Hvis din switch har en port mærket 'Uplink', skal du bruge en Ethernet-crossover kabel til at forbinde denne port til en almindelig port på routeren eller anden kontakt. Ellers skal du bare bruge et almindeligt Ethernet-kabel og enhver port på Linksys-switchen. Hvis det netværk, du udvider, bruger en router eller en anden DHCP-server til at dele en internetforbindelse, skal du bruge 'Hent en IP-adresse automatisk' i vinduet TCP / IP-egenskaber beskrevet i trin 2 på hver computer. Alle computere, der er tilsluttet din Linksys-switch, kan nu oprette forbindelse til internettet som om de var knyttet direkte til routeren eller DHCP-serveren og kan kommunikere med andre computere i det eksisterende netværk.

4 .

Brug internetforbindelsesdeling på en computer i netværket, hvis du ikke har en router, men skal have computere, der er tilsluttet Linksys-kontakten, for at dele en internetforbindelse. Denne computer skal have to netværksporte: en tilsluttet til internettet via et kabelmodem, DSL-modem, opkald eller anden forbindelse og den anden tilsluttet kontakten. Denne computer fungerer som en router gør, og de andre computere, der er tilsluttet kontakten, kan bruge 'Få en IP adresse automatisk 'som tidligere. En anden mulighed er at købe flere IP-adresser fra din internetudbyder, i hvilket tilfælde internetmodemet kan tilsluttes direkte til kontakten, og hver computer konfigureres pr. internetudbyderens specifikationer.

Tips og advarsler

  • Mange switche, der har en 'Uplink' -port vil ikke fungere, hvis en af ​​de andre porte, som regel den ene ved siden af ​​den, bruges samtidig. de to er gensidigt eksklusive. Hvis dette er tilfældet, har det største netværk, du kan oprette med din fem-port-switch, kun fire computere.
  • En switch er en god måde at udvide et hjemmenetværk til at omfatte flere computere. Det er en enhed, der forbinder flere computere sammen og udfører nogle nyttige 'trafikretninger', der forhindrer overflødig netværksaktivitet. Den har færre funktioner end en router, som gør det muligt for computere i netværket at dele en enkelt internetforbindelse. Den måde, du bruger din switch på, afhænger af det netværk, du tilføjer det til, og hvorvidt internetadgang skal leveres til alle computere.